AnimeİncelemeStar Wars

Star Wars: Visions

Merakla beklenen Star Wars anime antoloji serisi Star Wars: Visions nihayet izleyici karşısına çıktı. Serinin bölümleri her hafta yeni bir bölüm olacak şekilde değil toplu bir şekilde çıkışını yaptı, ben de sizler için bu seri hakkındaki görüşlerimi ilk sayfada ”spoilersız” ikinci sayfada ise ”spoilerlı bir şekilde sizler için belirttim.

Star Wars: Visions
Star Wars Visions İncelemesi

Star Wars Visions, geleneksel Star Wars yapımlarına göre oldukça farklı bir anlatıma ve görselliğe sahip. Dizinin özünde bir anime olmasının en büyük artılarından biri de bu yakından tanıdığımız evrene çok daha farklı açılardan bakmamızı sağlıyor. Öyle ki bu seri birbirine bağlı bölümler şeklinde ilerlemiyor ve her biri farklı bir hikayeyi, Star Wars evreninin farklı bir köşesini ve karakterlerini anlatıyor.

Bölüm Düzeni Ve Stüdyolar

Yukarda da belirttiğim gibi serinin bölümlerindeki hikayelerin birbirleri ile bağlantıları yok. Seride anlatılan hikayeler aslında oldukça klasik ve komplike olmaktan çok uzak. Açıkçası Visions’ın bu bahsettiklerimin aksi yönünde bir şey anlatmak gibi bir derdi de yok, bölüm süreleri de oldukça kısa, bunun yanında dizi boyunca derin karakterler ve hikayeler ile de pek karşılaşmıyoruz.

Her bölümde farklı farklı karakterlerin iç dünyalarını ve içlerinde bulundukları düzene şahitlik ediyoruz. Belirtmekte de fayda var, -birkaç istisna hariç- her bölümün stüdyosu ayrı ve farklı yönetmenler tarafından yapıldı; o yüzden sanat tasarımları, renkler, müzikler her bölümde birbirinden benzersiz.

Visions1 Star Wars: Visions
Star Wars Visions İncelemesi

Serinin Hikayeleri

Gelelim benim de fragmanı izlerken en merak ettiğim sorulardan birine, hikayeler gerçekten ne kadar iyi? Seri boyunca bölümlerin uzunluğu maksimum 23 dakikayı buluyor ve ister istemez bu sürelerde bir hikaye anlatımı yapmak bana dünyanın en zor işiymiş gibi geliyor ancak Star Wars: Visions bu konuda o kadar başarılı bir iş çıkarmış ki izleyen herkesin belirli bir seviyede keyif alacağını düşünüyorum.

Daha giriş bölümün ilk sahnesinden sizleri mükemmel bir açılış bekliyor. Tabii ki bu hikaye anlatımına en büyük katkıyı sanat tasarımı ve inanılmaz başarılı müzikler de eşlik ediyor, bunların hepsi başarılı bir şekilde işlendiğinde ise ortaya gerçekten de güzel bir iş çıkmış oluyor.

Visions2 Star Wars: Visions
Star Wars Visions İncelemesi

Sanat Tasarımı Ve Müzikler

Star Wars: Visions’ın anlattığı her hikayenin güzel, anlaşılır ve merak uyandırıcı olmasının belki de en önemli sebebi onu destekleyen tasarımı, animasyonu, müzikleridir ve Visions bu konuda sizi kesinlikle memnun edecektir ancak zaman zaman müzikler ve tasarımlar ne kadar iyi olursa olsun kurtarılamayacak bazı bölümler de mevcut.

Star Wars Visions da stüdyolar genel olarak tasarım ve müzik konusunda iyi iş çıkarsalar da hepsinin o kadar iyi olduğunu söylemek mümkün değil.

Bölümlerin ayrı ayrı ”spoilerlı” bir şekilde incelemesi için sonraki sayfaya geçiş yapabilirsiniz.

Visions4 Star Wars: Visions
Star Wars Visions İncelemesi

Star Wars Visions

Puan - 9

9

Çok İyi

Star Wars Visions sizi çoğu yönüyle etkilemeyi başaracak sıradışı bir Star Wars yapımı olmuş.

1 2Sonraki sayfa

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu