HaberDizi

Netflix’in Avatar: The Last Airbender Dizisinden İlk Detaylar

Netflix’in Avatar: The Last Airbender dizisi; bundan yaklaşık 3 yıl önce, 18 Eylül’de duyurulmuştu. Geçtiğimiz senenin Ağustos ayında orijinal dizinin yaratıcıları Bryan Konietzko ve Michael Dante DiMartino, projeden ayrıldıklarını açıklamışlardı. Bu yılın başlarında ise dizinin prodüksiyonunun 16 Ağustos 2021 tarihinde –bu tarihin de daha sonradan değiştirildi açıklandı.- başlayacağı haricinde diziden pek bir detay yoktu. Dün, Netflix live-action Avatar dizisinin oyuncularını ve yaratıcı ekibini açıklayarak bu sessizliği bozmuş oldu.

Nickelodeon’ın sevilen çizgi dizisinin yaratıcıları Konietzko ile DiMartino, projeden ayrıldıklarında Netflix ile kreatif farklılıklar yaşadıklarını sebep göstermişti. DiMartino diziden ayrılmadan önce 2010 yapımı filmin aksine “kültürel olarak uygun” oyuncular aradıklarını belirtmişti. DiMartino ve Netflix’teki yapım ekibinin tam olarak hangi konularda fikir ayrılığına düştüklerini bilmesek de bu konuda orijinal yaratıcıların dilediklerinin yerine geldiğini söyleyebiliriz.

Netflix Avatar Dizisi Oyuncuları

Avatar
Netflix’in live-action Avatar dizisinin oyuncu kadrosu

Diziye adını da veren karakterimiz 12 yaşındaki Avatar Aang‘i Gordon Cormier (The Stand) canlandıracak. Kiawentiio (Anne with an E) ve Ian Ousley (13 Reasons Why) ise dünyayı kurtarma yolculuğunda Aang’e eşlik eden Katara ve Sokka karakterlerini canlandıracaklar. Ateş ulusunun prensi Zukko rolünü ise Dallas Liu (PEN15) üstleniyor.

Dizinin showrunner’ı Albert Kim (Sleepy Hollow, Nikita) Netflix üzerinden paylaştığı blog gönderisinde orijinal çizgi dizi yayınlandığı sırada kızıyla beraber izlemeye başladığını ve daha sonrasında kendisinin de dizinin dünyasına ve karakterlerine ilgi duyduğunu yazdı. Kim, aynı zamanda dizideki değişikliklerin ne tarzda “olmayacağını” da dile getirdi; “Diziyle ne yapmak istemediğimi biliyordum. Sırf değişiklik olsun diye değişiklik yapmak istemedim. Hikayeyi modernize etmek ya da günümüzün trendlerine uysun diye farklı hale getirmek istemedim.”

Blog gönderisinde Avatar dünyasını genişletip büyüteceklerini söyleyen ve uyarlamadaki değişiklerde anahtar kelimelerinin “otantiklik” olduğunu vurgulayan Kim, gönderisini “Orada bir yerde, ekran başına yapışmış ve akıl almaz bir yolculuğa çıkmayı bekleyen bir çocuk var. Ben de onu bu yolculuğa çıkaracak kişi olmak istiyorum.” cümleleriyle sonlandırdı.

Netflix Avatar Dizisinin Yazar ve Yönetmenleri

Netflix'in live-action Avatar dizisinin oyuncu kadrosu
Netflix’in Avatar dizisinin yaratıcı ekibi

Showrunner Albert Kim, aynı zamanda dizinin yazarlığını da üstlenirken Michael Goi (Swamp Thing), Jabbar Raisani (Lost in Space) ve Roseanne Liang (Shadow in the Cloud) bölümleri yönetecek isimler arasında yer alıyor. Goi ve Liang’ın yanında dizinin yapımcılığını üstlenen diğer isimler ise Dan Lin (The Lego Movie) ile Lindsey Liberatore (Walker).

Daha önceden de Jang Chol Lee‘nin (Big Hero 6, Tangled, Beowulf) dizinin konsept tasarımcısı olduğu; Legion, Shadow and Bone ve Sweet Tooth gibi dizilerde çalışmış Eddie Bonin‘in ise ilk sezonun görsel efektlerinde çalışacakları açıklanmıştı. Dizinin müzikleri ise Avatar: The Last Airbender ile Legend of Korra’nın müziklerini de besteleyen Jeremy Zuckerman‘a emanet.

Netflix’in Avatar: The Last Airbender Dizisi Ne Zaman Yayınlanıyor?

Yayın tarihi henüz belli olmayan dizinin 16 Kasım 2021 tarihinde çekimlerinin başlayıp 2022’nin Mayıs ayında bitmesinin planlandığı söyleniyor.

Yiğit

Yazar/editör.

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu