Çizgi RomanListeÖneri

2021 Yeni Çizgi Roman Önerileri – Okumadan Geçme #2

Merhaba pek sevgili Popgek okurları. Okumadan Geçme‘nin yeni bir bölümünden herkese selamlar. Daha önceleri yapmış olduğum haftalık serisinden farklı olarak bu yazı dizisinde hem yeni çıkmış hem de kıyıda köşede kalmış çizgi roman serilerinin önerilerini bulabilirsiniz. Bu yazıyı ise bir nevi “2021 Çizgi Roman Önerileri” yazısı olarak görebilirsiniz. Fazla uzatmadan önerilere geçiyorum. Şimdiden iyi okumalar.

Stray Dogs

large 2476483 2021 Yeni Çizgi Roman Önerileri - Okumadan Geçme #2
2021 Çizgi Roman Önerileri – Okumadan Geçme #2

Listenin ilk sırasında yakın zamanda okumuşum olduğum ve Image Comics’den çıkan bir seri yer alıyor. Stray Dogs, geçtiğimiz aylarda son sayısı ile okurlara veda eden 5 sayılık bir korku hikâyesi. Normal şartlarda korku hikâyesi sevmeyen biriyimdir. Fakat Stray Dogs serisi anlattığı hikâyenin konusu, sürükleyiciliği ve çizimleri ile oldukça beğendiğim bir seri oldu. Ayrıca seri için yapılan film afişlerinden esinlenen kapakları da ayrı bir güzel.

Konusu: Ana karakterimiz Sophie neler olduğunu ve bulunduğunu eve nasıl geldiğiniz hatırlamaz. Korkunç bir şey olduğunu biliyor fakat hatırlayamıyor.

Not: Ayrıca Stray Dogs evreni için çıkacak olan bir adet 14 Ağustos yayımlanmış olan Free Comic Book Day 2021: Stray Dogs ve çıkış tarihi henüz belli olmayan Stray Dogs: Dog Days serisi duyurulmuş bulunmakta

Robin

2021 Çizgi Roman Önerileri
2021 Çizgi Roman Önerileri – Okumadan Geçme #2

Son dönemlerde DC Comics çatısı altında adını sıkça duyduğumuz başarılı yazar Joshua Willamson, City Of Bane hikâyesinin etkilerini en çok hisseden karakterimiz Damian Wayne’i ve Wayne’in maceralarını anlattığı Mortal Kombat-vari bir seri ile karşımıza çıkıyor.

Konusu: Ölümcül Lazarus Birliği’nin turnuvasını öğrenen Damian Wayne’in yeni bir görevi vardır. Turnuvayı kazanmak ve DC Evrenindeki en büyük dövüşçü olduğunu kanıtlamak. Fakat önce gizli adayı bulması gerekiyor.

Not: Direkt olarak Robin okumadan Batman #106 ve sonrasında Detective Comics #1034 sayılarını okuyabilir, böylece seriye oldukça hazır bir şekilde başlayabilirsiniz.

Nightwing

large 4830175 2021 Yeni Çizgi Roman Önerileri - Okumadan Geçme #2
2021 Çizgi Roman Önerileri – Okumadan Geçme #2

Son dönemde hem DC Comics hem Marvel Comics’te adından söz ettiren başarılı yazar Tom Taylor’ın yeni durağı Blüdhaven oluyor.

Konusu: Nightwing geri döndü ve Blüdhaven’ı güvende tutma çabası hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Fakat koruduğu şehir, Zucco soyisimli yeni bir belediye başkanı seçti. Nightwing, ailesini öldüren adamla aynı adı taşıyan politikacıyı araştırmak için Batgirl’den yardım istediğinde kahramanı şok edecek ve temelden değiştirecek ayrıntıları ortaya çıkmaya başlıyor.

Thor

large 6839033 2021 Yeni Çizgi Roman Önerileri - Okumadan Geçme #2
Okumadan Geçme #2

Son dönemde adından söz ettiren yazar Donny Cates, Jason Aaron sonrası devir aldığı Thor serisinde çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Şu anlık 16 sayısı çıkan serinin çizimlerini Nic Klein, renklendirmesini ise Matt Wilson yapıyor. Çizimlerin hikâyeye oldukça iyi gittiğini söyleyebilirim.

Konusu: Prens artık bir kraldır. Tüm Asgard, Yıldırım Tanrısı Thor’un kontrolü altındadır. Aylarca süren savaşın ardından, On Diyar sonunda barış içindedir. Yalnız Ebedi Alem’in üzerindeki gökyüzü asla uzun süre sakin kalamaz. Kara Kış geliyor. Ve Fırtına Tanrısı onun karşısında güçsüz kalacak.

Beta Ray Bill

large 2713737 2021 Yeni Çizgi Roman Önerileri - Okumadan Geçme #2
2021 Çizgi Roman Önerileri – Okumadan Geçme #2

Son dönemde – özellikle Fresh Start dönemiyle – belli başlı hikâyelerde okuyucunun karşısına çıkan, Marvel evrenin en sevilen karakterilerinden biri olan Beta Ray Bill, beş sayılık mini serisiyle sevenleriyle buluşuyor.

Konusu: “The Devourer King” hikâyesinin ardından karakterimizin yaşadığı sıkıntılara yakından bakıyoruz.

Fire Power

large 6451818 2021 Yeni Çizgi Roman Önerileri - Okumadan Geçme #2
2021 Çizgi Roman Önerileri – Okumadan Geçme #2

Yine Kirkman (The Walking Dead, Invincible) ve yine güzel bir seri. Bu sefer yanında başarılı çizerleden biri olan Chris Samnee var. Uzak Doğu dövüş sanatları sosu barındıran hikâyeleri beğeniyorsanız kaçırmayın derim.

Konusu: Ateş gücünü kullananın kaderi dünyayı kurtarmaktır, fakat Owen Johnson bu hayata sırtını dönmüştür. Gücü istemiyor – asla istemedi. Sadece ailesiyle vakit geçirmek ve hayatını yaşamak istiyor, ancak görünmeyen güçler bunu imkansız kılmak için iş başında. Owen’ın geçmişi peşini bırakmazken tehlike her köşede pusuya yatmaktadır.

Jonna and The Unpossible Monsters

large 4497822 2021 Yeni Çizgi Roman Önerileri - Okumadan Geçme #2
Okumadan Geçme

Listenin sonuna geldiğimzide yine bir Chris Samnee işi ekleyerek sizlere veda ediyorum.

Konusu: Rainbow bir yıldır kız kardeşi Jonna’yı arıyor. Jonna’yı en son gördüğünde, şu anda gezegende dolaşan canavarlardan birini de ilk kez görmüştü. Büyük, çirkin ve tehlikeli yaratıklar, insanlığı yok olmanın eşiğine getiriyorlar. Vahşi doğada hayatta kalmak için fazla bir umut olmamasına rağmen Rainbow, kız kardeşinin dışarıda bir yerlerde olduğunu biliyor ve onu bulmak için elinden gelen her şeyi yapacak.

2021 Çizgi Roman Önerileri yazımızın sonuna geldik. Bir sonraki Okumadan Geçme yazısında görüşmek üzere!


Sitemizde yer alan diğer çizgi roman yazılarına buradan ulaşabilir, bizi Twitter’da takip etmek isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu