HaberDizi

Gelecek The Witcher Yapımları Hakkında Bilinen Her Şey

The Witcher evreni genişlemeye devam ediyor. Netflix’te yayınlanacak dizinin 2. sezonunun yanı sıra biri anime filmi biri live-action dizi 2 yeni proje de yolda. Ayrıca CDPR, The Witcher 3: Wild Hunt oyununun yeni nesil güncellemesi üzerinde çalışıyor. Netflix ve CDPR’ın düzenlediği WitcherCon‘un ardından gelecek Witcher işleri hakkında açıklanan bilgiler ile karşınızdayız.

The Witcher 2. Sezon

The Witcher’ın 8 bölümden oluşacak 2. sezonu 17 Aralık’ta Netflix üzerinden izleyiciyle buluşacak. Diziden şu ana kadar Ciri, Geralt ve Yennefer’a odaklanan kısa videolar ve bir tanıtım fragman yayınlandı. 2. sezonun Elflerin Kanı ve Nefret Çağı kitaplarını uyarlanacağı söyleniyor.

İlk sezonun farklı zaman dilimlerini aynı anda anlatan tarzı dizinin en tartışmalı seçimlerinden biri olmuştu. Dizinin yaratıcısı Lauren Hissrich ise bu sezonun daha doğrusal bir anlatım izleyeceğini açıkladı. Hissrich, ilk sezonda kurulmasını izlediğimiz ilişkilerin bu sezonda meyvesini vereceğini söyledi. Bu sezon karakterlerin hikayeleri daha sık birbirleriyle kesişecek ve karakterleri daha çok etkileşim halinde izleyeceğiz.

2. sezon Geralt’ın ilişkileri üzerine daha da yoğunlaşacak. “Ne zaman Witcher hakkında konuşsam bu üç karakterin –Geralt, Ciri ve Yennefer– nasıl bir araya geldiklerini, birbirlerinin ailesi haline geldiklerini anlatırım. Benim için serinin en önemli noktası burası.” diyen Hissrich, bu sezon Geralt’ın birlikte yetiştiği diğer witcher’ları göreceğimizi, Geralt’a baba figürü olan Vesemir ile tanışacağımız için heyecanlı olduğunu da dile getirmişti. Vesemir’i yakın zamanda Killing Eve dizisinde de izlediğimiz Kim Bodnia canlandıracak. Rebecca Hanssen, dizide Lyria ve Rivia Kraliçesi Meve olarak karşımıza çıkacak.

Açıklanan bölüm isimleri sırasıyla şu şekilde: A Grain of Truth, Kaer Morhen, What Is Lost, Redanian Intelligence, Turn Your Back, Dear Friend, Voleth Meir, (GİZLİ!)

The Witcher ikinci sezonu için geri dönen isimler arasında Joey Batey (Jaskier), Anna Shaffer (Triss) ve Eamon Farren (Cahir) yer alıyor. Cassie Clare, Adjoa Andoh, Liz Carr, Simon Callow, Graham McTavish ve Chris Fulton’ın sırasıyla Philippa Eilhart, Nenneke, Fenn, Codringher, Dijkstra ve Rience karakterlerini canlandıracakları açıklanmıştı. Dizinin kadrosuna katılan diğer isimler ise şöyle: Kristofer Hivju (Nivellen), Yasen Atour (Coen), Agnes Born (Vereena), Paul Bullion (Lambert), Thue Ersted Rasmussen (Eskel), Aisha Fabienne Ross (Lydia), Mecia Simson (Francesca) ve Kevin Doyle (Ba’Lian).

The Witcher: Nightmare of the Wolf – Genç Vesemir’in Maceraları

E54ESK6WQAIjFd5?format=jpg&name=large Gelecek The Witcher Yapımları Hakkında Bilinen Her Şey

Nightmare of the Wolf anime filmi 23 Ağustos’ta Netflix’te yayınlanacak. Süresi 1 saat 21 dakika olarak belirlenen animasyon, Geralt’ın akıl hocası Vesemir’in gençliğine odaklanacak. The Witcher dizisinin yaratıcısı Lauren Hissrich’in yapımcısı olduğu animeyi dizinin üçüncü bölümünün yazarı Beau DeMayo yazdı. Kwang Il Han’in (Avatar: Last Airbender & Legend of Korra) yönetmen koltuğunda oturduğu filmin prodüksiyonu Studio Mir‘e (Dota: Dragon’s Blood, Voltron: Legendary Defender) emanet. Film için Netflix’in sitesinde yer alan açıklama “Kıta’yı bekleyen yeni ve büyük bir tehlikeyi konu alan bu iki boyutlu anime, The Witcher’ın olağanüstü dünyasını daha da genişletiyor.” şeklinde.

Annecy Film Festivali’nde konuşan DeMayo “Seriyle aşina olan hayranlara tamamıyla eşsiz bir deneyim yaratacak ve ilk defa ‘The Witcher’ evreniyle tanışıyorlarmış gibi bir his vermesini umuyorum.” açıklamasında bulundu. Netflix tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre anime Vesemir’in bir witcher olarak ilk zamanlarını ve gizemli akıl hocası Deglan‘ı anlatacak. Hissrich, filmde Geralt’ın Ciri’ye öğreteceği şeyleri nasıl öğrendiğini, nasıl witcher olduğunu ve evrendeki büyünün kökenlerini ele alacağını da dile getirdi.

The Witcher 3: Wild Hunt Complete Edition

E54BclfXIAMo9KA?format=jpg&name=large Gelecek The Witcher Yapımları Hakkında Bilinen Her Şey
The Witcher 3: Wild Hunt oyununun Complete Edition için güncellenmiş kapağı.

The Witcher 3: Wild Hunt oyunun yeni nesil sürümü olacak Complete Edition, tam tarihi belirli olmasa da bu sene içinde Xbox Series X/S, PlayStation 5 ve PC için çıkacak. Oyunun önceki sürümüne sahipler olanlar ücretsiz bir şekilde bu güncellemeye erişebilecek. Complete Edition’da ışın izleme ve daha hızlı yükleme süreleri gibi güncellemelerin yanı sıra Netflix dizisinden esinlenilmiş indirilebilir içerikler olacak. Güncellenen kapak tasarımı bu ücretsiz içeriklerin yeni kozmetikler ve eşyalar şeklinde olacağını işaret ediyor. CDPR’da çalışan bir geliştirici, hayranların Henry Cavill’in dizideki zırhına benzer bir zırhı oyun içinde bulabileceklerini dile getirdi. Complete Edition, ana oyunu ve tüm indirebilir içeriklerini kapsayacak.

The Witcher: Blood Origin – 1200 Yıl Öncesine Yolculuk

An Army of Elves is filming for The Witcher Season 2 (Exclusive) - Redanian  Intelligence

Blood Origin dizisi Geralt’tan 1200 yıl öncesini anlatacak 6 bölümlük bir mini dizi olacak. Dizi, ilk witcher‘ın nasıl ortaya çıktığını & elflerin ve insanların dünyasını bir araya getiren “Kürelerin Birleşimi”ne neden olan olaylar zincirini ele alacak. The Witcher dizisinin yaratıcısı Lauren Hissrich’in yönetici yapımcısı olduğu dizinin başyazarı, ana dizinin dördüncü bölümünü de yazmış olan Declan de Barra olacak. Witcher kitaplarının yazarı Andrzej Sapkowski ise Blood Origin dizisinde yaratıcı danışman olarak yer alacak.

Sophia Brown (Éile), Michelle Yeoh (Scian) ve Laurence O’Fuarain (Fjall) dizinin başrolünü üstlenecek. Scian, göçebe bir elf kabilesinin son hayatta kalan üyesi olarak kabilesinden çalınmış kutsal bir kılıcı geri alma amacıyla yola koyulan bir kılıç ustası, Fjall ise savaş sırasında sevdiği birini kaybetmiş ve kefaret arayışındaki bir savaşçı olarak tasvir ediliyor. Takvim uyuşmazlıkları gibi nedenlerle diziden ayrılan Jodie Turner-Smith’in yerine diziye katılan Sophia Brown ise bir tanrıçanın sesine sahip elit bir savaşçı olan Éile’yi canlandıracak.

Dizi için en son açıklanan oyuncular ve karakterleri:

  • Mirren Mack (The Nest) – Merwyn
  • Lenny Henry (Lord of the Rings Series) -Balor
  • Jacob Collins Levy (Young Wallander) – Eredin
  • Lizzie Annis – Zacaré
  • Huw Novelli (The Capture) – Brother Death
  • Francesca Mills (Harlots) -Meldof
  • Amy Murray – Fenrik
  • Nathaniel Curtis (It’s a Sin)- Brían
  • Zach Wyatt (Karen Pirie) – Syndril
  • Dylan Moran (Black Books) – Uthrok One-Nut

Sarah O’Gorman (Cursed, The Last Kingdom), dizinin 1., 4. ve 6. bölümlerini; Vicky Jewson (Close, Born of War) ise dizinin 2., 3. ve 5. bölümlerini yönetiyor.

Yiğit

Yazar/editör.

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu