HaberÇizgi Roman

Resimli Mecmua Günlükleri #11 – NYCC Günlüğü

Popgek’in en niş işlerinden biri olan Resimli Mecmua Günlükleri‘nin yeni bir bölümünden herkese merhaba. Bu bölümde, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen NYCC etkinliğinde veya öncesinde duyurulan veya gözünüzden kaçırmış olduğumuz çizgi roman haberleri bulabilirsiniz.

DC Comics Günlüğü

DC Comics Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü
Resimli Mecmua Günlükleri - NYCC Günlüğü
  • DC Comics, sevilen karakter John Constantine nam-ı değer Hellblazer‘ın 16 Ocak 2024 yılında tekrar kendi serisine kavuşacağını açıkladı. Serinin yazar ve çizer ekibindeyse Si Spurrier ve Aaron Campbell, renklendirmeyse kendilerine Jordie Bellaire eşlik edeceği açıklandı. Serinin adının Hellblazer: Dead In America olacağı, sekiz sayıdan oluşacağı ve 2019-2021 yılında yayımlanan hikâyenin devamı niteliğinde olacağı açıklandı.
  • Wonder Woman sayısıyla, Wonder Woman‘ın kızı olarak tanıtılan Trinity karakterinin 30 Ocak 2024 yılında yayımlanacak olan Trinity Special sayısıyla karakterin hikâyesiyle birlikte John ve Damian‘la birlikte maceralarına odaklanacağı açıklandı.
  • DC Comics, Black History Month ayını kutlamak için tek sayı şeklinde çıkacak DC Power antoloji sayısını duyurdu. Sayının ocak ayının sonlarına doğru çıkacağı açıklandı.
  • DC Comics, NYCC kapsamında alternatif evren hikâyelerinin yer aldığı Elseworlds evreninde geçeçek yeni hikâyelerin yer alacağını duyurdu. Ayrıca Dark Knights of Steel ve DC vs. Vampires serilerinin devam serileri açıklandı. Açıklanan serilerin yazar/çizer ekiplerini aşağıda bulabilirsiniz.
batmangaslight Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Gotham By Gaslight: The Kryptonian Age

Andy Diggle ve Leandro Fernandez’ın yer alacağı serinin, 1989 tarihinde çıkan Batman: Gotham by Gaslight sayısının devamı niteliğinde olacağı ve 12 sayıdan oluşacağı açıklandı. Seri, 19. yüzyıl Adalet Birliği’ne ve evrenin gizli Krypton tarihine değinecek.

Batmanthebarbarian Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Batman the Barbarian

Başarılı çizer Greg Smallwood’un hem çizerlik hem yazarlık yapacağı bu seride, Batman’in köken hikâyesinin ortaçağ dünyasına uyarlanarak anlatılacağı, serinin 6 sayıdan oluşacağı açıklandı.

Deathstroke Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Dark Knights of Steel: Allwinter

Altı sayıdan oluşacak olan serinin, Tom Taylor’ın Dark Knights of Steel evreninde geçeceği, serinin yazar ve çizer koltuğunda ise Jay Kristoff ve Tirso Cons olacağı açıklandı. Ana karakterimiz Deathstroke’un İskandinav Mitolojisi’ndeki maceralarının anlatılacağı belirtildi.

greenlantern Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Green Lantern Dark

Tate Brombal ve Werther Dell’Edera’nın yer alacağı açıklanan Green Lantern Dark’ın, kıyamet sonrası Dünya’da geçeceği korku ve bilimkurgu öğelerinin yer alacağı açıklandı.

batman Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Batman: Nightfire

Altı sayıdan oluşacağı açıklanan Batman: Nightfire, Seth Mann ve Clay Mann tarafından yazılıp çizilecek. Seri, Bruce Wayne’in yıkıcı bir trajediyi düzeltmek için geçmişe gitmesine ve Gotham’ın küle dönüşmesini izleyecek sıraları tutmasını konu alacak.

vampire Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

DC vs. Vampires – World War V

DC vs Vampires serisinin devamı niteliğinde olacağı açıklanan serinin, yazar ve çizer ekibinde Matthew Rosenberg ve Otto Schmidt yer alacağı serinin 12 sayıdan oluşacağı açıklandı.

  • Dc Comics, NYCC kapsamında Superman Superstars girişimini duyurdu. Bu giriş kapsamında paylaşılan notları aşağıda bulabilirsiniz.
    • Güncel Action Comics serisinin yazarı P. Kennedy Johnson‘ın aralık ayında çıkacak Action Comics 2023 Annual sayısıyla üç yıllık hikâyesinin final yapacağı açıklandı.
    • Bu yeni girişimde, ana seride farklı yazar ve çizer ekiplerinin anlatacağı maceraların yer alacağı ve girişimin 2024 yılının sonuna kadar devam edeceği açıklandı.
    • Girişimin ilk yazar ve çizer ekibi Jason Aaron ve John Timms ikilisi olacak. Yazacakları hikâyenin adı ise “I, Bizarro” olacağı ve hikâyenin Action Comics -1063 sayılarında okuyucuyla buluşacağı açıklandı.
    • İkinci ekipse son dönem DC Comics‘in event hikâyelerinin yazarlığını yapan Joshua Williamson ve Rafa Sandoval olacak. Hikayelerinin Action Comics -1066 sayıları arasında olacağı, hikayenin adının ise “House of Brainiac” olacağı açıklandı. Ayrıca yazar, bu hikayenin evrene etkileri olacağını belirtti.

Marvel Comics Günlüğü

image Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü
Resimli Mecmua Günlükleri – NYCC Günlüğü
  • Yazar Steve Orlando, ocak ayının ilk haftasında yayınlanacak ve haftalık olarak devam edecek olan “Miguel O’Hara: Spider-Man 2099” serisini duyurdu. Serinin beş sayıdan oluşacağını ve ana karakterin klasik Marvel korku karakterlerinin 2099 versiyonlarıyla mücadelesini konu alacağını, her sayıda farklı çizerlerin işbirliği yapacağını açıkladı.
  • Star Wars evreninin en başlarında geçen The High Republic dönemi, kasım ayında çıkacak olan The High Republic III serisi ile yeni bir evreye girecek. Seri, Starlight Beacon‘ın yıkımından bir yıl sonrasını konu alacak. Bu dönemde Jedi’lar, Cumhuriyet’in düşüşüne yol açarak üstünlük sağlamışlardır. Ayrıca seri, Güç’e erişimini kaybetmiş olabilecek Jedi Ustası Keeve Trennis’e odaklanacağı açıklanan notlar arasında.
  • Son birkaç yıldır, aralık ayının sonlarına doğru çıkan ve yeni yılda okuyucuyla buluşacak olan Marvel sayılarının hikayeleri ve evrende meydana gelebilecek eventler hakkında küçük ipuçları veren Timeless sayısı, bu sene de yılın sonunda çıkacağı duyuruldu. Sayının yazar koltuğunda iki senedir Timeless sayılarının yazarlığını yapan Jed Mackay yerine Jackson Lanzing ve Collin Kelly yer alacak. Çizer koltuğunda ise Juann Cabal bulunacak.
  • Death of the Venomverse hikâyesiyle ilk kez okuyucunun karşına çıkan Kid Venom (Kintaro) çizgi roman yolculuğuna tek sayı olarak ocak ayında çıkacağı açıklanan Kid Venom: Origins devam ediyor. Karakterin yaratıcısı anime yazarı Taigami karakterin oluşumu ve sayı için yaptığı açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz.

Kid Venom, 2018 yılında düzenlenen Shonen Magazine ve Marvel‘ın manga yarışmasına katıldığım bir çizime dayanıyor. Yarışmanın kurallarından biri, Marvel’dan bir tema veya karakter kullanarak yeni bir seri için ilk bölümü yazıp çizmeyi içeriyordu. Benim seçtiğim tema ise Japonya’nın Heian Dönemi ile folklorik unsurlarını simbiyot ile harmanlamaktı. Bu sefer üzerinde çalışma şansı bulduğum hikâye, Heian Dönemi‘ndeki Kintaro‘nun sadece küçük bir bölümünü anlatıyor. Kintaro nasıl ortaya çıktı ve ona ne olacak? Ve bu dünya ile modern dünya nasıl birbirine bağlanacak? Umarım bu hikaye üzerinde daha fazla çalışırken keyif alırım. Ayrıca, hikayem, dünyanın dört bir yanındaki insanların Japon efsanelerini ve kültürlerini tanımalarına ve bu konulara ilgi duymalarına bir başlangıç noktası olur.

  • Usta yazar Marv Wolfman, kasımda ayında çıkacağı açıklanan The Tomb of Dracula sayısıyla Marvel evrenine geri dönüyor. Hikâyenin Blade karakterinin Dracula tarafından vampire dönüşünü konu alacağı açıklandı.
  • Geçen sene çıkan Timeless sayısıyla okuyucunun karşısına çıkan Twilight Court ekibinin, Avengers -10 sayılarında okuyuculara tanıtılacağı açıklandı. Son olaraksa Tom Brevoort yeni Avengers serisinin editörünün Hulk ve Thor serilerinin editörlüğünü yapan Will Moss olacağını açıkladı.
  • Yetmişli yıllarda çeşitli karakterlerin tanıtıldığı veya mevcut karakterlerin ek hikâyelerinin anlatıldığı GIANT-SIZE etiketi, 50. yıla özel hikâyesiyle ocak ayında raflardaki yerinin alacağı açıklandı. Tek sayı olarak çıkaca hikâyenin ana karakterlerinin, Venom (Dylan Brock) ve Miles Morales’ın olacağı açıklandı.
  • Son yıllarda Black-White & Red başlığı altında, ana karakterin hikâyelerinin siyah, beyaz ve kırmızı renkler kullanılarak anlatıldığı antoloji serisinin yeni konuğu ALIEN karakteri oluyor. Serinin şubat ayında çıkış yapacağı açıklandı.
  • Marvel evreninin bir köşesinde kendi halinde takılan vampirler, nisan ayında evreni istila etmeye geliyor. Blood Hunt adıyla çıkış yapacak hikayenin, yazar koltuğunda Jed Mackay, çizer koltuğundaysa Pepe Laraz‘ın yer alacağı açıklandı. Şu an için hikayenin kaç sayılık bir event olacağı ve hangi serileri kapsayacağı ise açıklanmadı.
  • Geçtiğimiz aylarda kendi serisine veda eden Scarlet Witch karakteri sevenleriyle arayı açmadan maceralarına, kardeşi Quicksilver’ı da alarak devam edeceği açıklandı. Serinin dört sayıdan oluşacağı, yazar ve çizer koltuğunda ise Steve Orlando ve Lorenzo Tammetta‘nın yer alacağı açıklandı. Son olaraksa serinin şubat ayında çıkış yapacağı açıklandı.
  • Usta yazar Hickman, yeni Ultimate Evrenini şekillendirmeye devam ediyor. Ultimate Invasion serisiyle evrenin zeminini hazırlayan yazar, kasım ayında çıkacak Ultimate Universe sayısı sonrasında evrende geçecek yeni serileri duyurdu. Şimdilik açıklanan üç serinin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz:
    • Ultimate Spider-Man: Serinin yazar ve çizer ekibi Jonathan Hickman ve Marc Checchetto olacak. Spider-Man’in, Peter B. Parker olacağı; karakterin orta yaşlı, daha bilge ve aile babası bir karakter olacağı açıklandı. Karakteri sevenlerin bu karara çok sevineceğine eminim. Parker Ailesi‘nin maceraları aralık ayında okuyucuyla buluşacak.
    • Ultimate Black Panther: Serinin yazar ve çizer ekibinin Bryan Hill ve Stefano Caselli ikilisinden oluşacağı. Serinin Khonshu ve Ra‘nın Afrika kıtasında acımasız bir şekilde nüfuzlarını arttırırken, bu şiddetli yayılmayı onlara karşı siper olan Black Panther ve Wakanda ulusunun hikâyesinin anlatılacağı açıklandı. Serinin ocak ayında çıkacağı açıklandı.
    • Ultimate X-Men: Serinin yazar ve çizer koltuğunda Peach Momoko‘nun yer alacağı, serinin Orijinal ve tanıdık X-Men karakterleriyle birlikte yeni nesil mutantların tanıtılacağı açıklandı. Son olarak serinin mart ayında çıkacağı açıklandı.
  • Chip Zdarsky ve Daniel Acuna ikilisinin, ocak ayında altı sayıdan oluşacağı açıklanan Avengers Twilight serisiyle okuyucunun karşısına çıkacağı açıklandı. Serinin ana karakterinin Steve Rogers olacağı ve serinin konusun şu şekilde olacağı açıklandı:

Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Yenilmezler yozlaşmıştır ve güçlerini dünyayı savunmak yerine yönetmek için kullanmaktadırlar. Ekibin parçalanmış mirasını onarmak için tek umut Steve Rogers’ta yatıyor. Dünyayı bu trajik durumdan kurtarmak için kalkanı bir kez daha eline alacak mı?

X-Men Günlüğü

x men Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü
Resimli Mecmua Günlükleri - NYCC Günlüğü

2019 yılında yazar Jonathan Hickman’ın önderliğinde başlayan Krakoan Çağı’nın final dönemi olan Fall Of X için geçtiğimiz NYCC kapsamında yeni seriler duyuruldu. Duyurulan serilerden üçünün Krakoan Çağı’nın finali için önemli olduğunun altı çizildi. Ayrıca NYCC kapsamında paylaşılan fragmana şuradan ulaşabilirsiniz.

large 4961780 Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Fall Of The House Of X 

Gerry Duggan ve Lucas Werneck‘in yer alacağı serinin beş sayıdan oluşacağı, serinin 2019 senesinden başlayıp günümüze gelen hikâyenin son demleri olacağı açıklandı. Serinin ocak ayında başlayacağı açıklandı.

large 7975302 Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Rise Of The Powers Of X

Kieron Gillen ve R.B. Silva‘nın yer alacağı ve beş sayıdan oluşacak olan serinin günümüzden 10 yıl sonrasında X-Men ve Orchis‘in son mücadelesini konu olacağı açıklandı. Serinin ocak ayında başlayacağı açıklanan notlar arasında. Son olarak Immortal X-Men’in sayısıyla final yapacağı açıklandı.

large 8182410 Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Resurrection Of Magneto

Hikâye, Krakoa’nın ilk kurucularından Magneto‘nun, X-Men’i Fall of X dönemindeki çeşitli düşmanlarından kurtarmaya ve korumasına tanık olacağımız aktarıldı. Serinin dört sayıdan oluşacağı yazar ve çizer ekibinin Al Ewing ve Luciano Vecchio‘dan oluşacağı serinin diğer iki seri gibi ocak ayında çıkış yapacağı açıklandı.

large 3806432 Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Dead X-Men

Profesör X’in kötü giden Krakoan tarihini değiştirmek için seçtiği üyelerden, zamanda yolculuk yaparak kötü gidişata sebep olan olayları düzeltmelerini konu alacağını açıkladı. Serinin dört sayıdan oluşacağı yazar koltuğunda Steve Foxe çizer ekibindeyse Vincenzo Carratu, Bernard Chang ve Jonas Scharf‘ın yer alacağı açıklandı.

large 8435121 Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü

Cable

Krakoan’ın final savaşı için göreve hazır olan Cable’ın bu hikâyede hem Orchis‘e hem de yeni bir karakter olacağı açıklanan Neocracy‘e karşı vereceği mücadeleyi ve ayrıca bu mücadelede Genç Cable ile ekip olmasına odaklanılacağı açıklandı. Serinin yazar ve çizer ekibinde Fabian Nicieza ve Scot Eaton‘ın yer alacağı serinin dört sayıdan oluşacağı ve ocak ayında başlayacağı açıklandı.

Image Comics Günlüğü

Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü
Resimli Mecmua Günlükleri - NYCC Günlüğü
  • 2013 yılında IDW etiketi altında çıkan The Colonized serisinin Image Comics etiketi altında tekrardan çıkarılacağı açıklandı. Serinin 17 Ocak’ta çıkış yapacağı açıklandı.
  • NYCC kapsamında Geoff Johns, Ghost Machine etiketinin geleceği hakkında açıklamalar yaptı
    • Öncelikle Ghost Machine etiketi kendi içerisinde dört farklı evreni barındıracağı ve bunların isimlerinin  The Unnamed, Rook: Exodus, Family Odysseys ve ismi şu anlık açıklanmayan korku evreni. Evrenler hakkında daha detaylı bilginin ocak ayında çıkacak Ghost Machine sayısıyla anlatılacağı açıklandı.
The Unnamed EvreniRook: Exodus EvreniFamily Odysseys Evreni:İsimsiz Korku Evreni
Evrenin İçeriği: Bu evren hali hazırda sayıları çıkmış ve çıkacak Geiger, Junkyard JoeRedcoat ve First Ghost karakterlerinin yer aldığı evren.Evrenin İçeriği: Uzak gelecekte, doğanın her yönünün insanlık tarafından kontrol edildiği bir dünyada geçen geniş kapsamlı bir bilimkurgu evreni.Evrenin İçeriği: Zaman içinde yer değiştiren Rocketfellers ailesinin ve arkadaşları maceralarının konu alınacağı bir evren
Geiger: Ground Zero: Geiger karakterinin patlama sonrasında yaşadığı ilk günleri konu alacak serinin kasım ayında çıkacağı iki sayıdan oluşacağı sonrasında nisan ayında şeklinde devamlı bir şekilde çıkacağı açıklandı.Rook: Exodus: Rook adlı çiftçinin maceralarının konu olacağı serinin yazar ve çizer kadrosunda Geoff Johns ve Jason Fabok yer alacağı serinin nisan ayında çıkış yapacağı açıklandı.The Rocketfellers: Serinin yazar ve çizer koltuğunda Peter J. Tomasi, Francis Manapul yer alacağı seride 26. Yüzyıl’da, işlevsiz ve kusurlu Rocketfellers ailesinin yaşadıkları sıkıntıları çözmek için 2024 yılına giderek uyum sağlama çabalarının konu alınacağı açıklandı.
Redcoat: Geoff Johns ve Bryan Hitch‘in yer alacağı serinin Amerikan Devrimi sırasında gönülsüzce İngiltere için savaşan Simon Pure karakterinin, Amerika’nın Kurucu Üyelerinin yer aldığı gizli mistik örgütüne rastlaması ve istemeden ölümsüzlük gücünü kazanması sonrası yaşadığı maceraların konu alacağı açıklandı.
First Ghost: Şu anlık açıklanan notlarda yazar koltuğunda Brad Meltzer‘in yer alacağı ve hikâyenin Beyaz Saray’da geçen doğaüstü bir hikâye olacağı açıklandı.
Açıklanan evrenler ve serileri
  • James Tynion IV, kasım ayında çıkacağı ve dokuz sayı süreceği açıklanan The Deviant serisini duyurdu. Serinin yılbaşı temasıyla harmanlanmış korku serisi olacağını açıkladı.
  • Charles Soule, bir yandan Star Wars diğer yandan da bağımsız serilerle okuyucunun karşısına çıkmaya devam ediyor. Başarılı yazar bu sefer yanına çizer Alberto Jimenez Alburquerque‘i alarak okuyucuları uzaya götürüyor. Serinin üç işsiz astronotun, bir grup ölümcül vampiri Güneş’in yörüngesinde bulunan bir uzay hapishanesinden kaçırmaya çalışmasını konu alacağı açıklandı.
  • 1992 yılından itibaren okuyucularla buluşan Spawn karakteri ocak ayında sayısına ulaşıyor. Karakterin yaratıcısı Todd Mcfarlane NYCC kapsamında Spawn evreninde geçecek 5 yeni seri duyurudu.
    • Medieval Spawn: Ortaçağ’ın veba döneminde geçeceği açıklandı.
    • Violator: Serinin başında Kyle Hotz‘un yer alacağı açıklandı.
    • Focus: Gunslinger Spawn #15 sayısıyla okuyucunun karşısına çıkan Focus karakterinin maceralarının anlatılacağı açıklandı.
    • Rat City: Gelecekte geçecek olan hikâyenin cyberpunk temalı spawn serisi olacağı açıklandı. Ayrıca serinin yazar ve çizer koltuğunda Erica Schultz ve Ze Carlos’un yer alacağı açıklandı.
    • Spawn The Dark Ages: 700 yıl öncesinde 5.yüzyılda eski Kelt inançlarının son demlerinin yaşandığı Britanya’da geçeceği açıklandı. Serinin yazar/çizer koltuğunda Liam Sharp’ın yer alacağı açıklandı.
    • SDCC kapsamında da duyurulan Spawn serilerine ulaşmak için sizleri kısma alalım.
  • Müzisyen ve moda tasarımcısı Kid Cudi, Image Comics etiketi altında çıkaracağı Moon Man serisini duyurdu. Serinin Kylie Higgins‘in Massive-Verse evreninde yer alacağı ve ocak ayında okuyucularla buluşacağı açıklandı.
  • The Weatherman serisinin yeni sezonunun ocak ayında çıkacağı açıklandı.
  • 2017 yılında yayın hayatına başlayan ve çeşitli aralıklarla çıkan Paklis serisinin ocak ayında özel sayısının çıkacağı açıklandı.

Dark Horse Günlüğü

dark horse logo banner Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü
Resimli Mecmua Günlükleri -NYCC Günlüğü
  • Tynion IV ve Michael Avon Oeming ikilisinin önce Substack sitesinde yayımlamış oldukları sonrasında Dark Horse etiketi altında çıkan, Blue Book serisinin devam hikâyesinin şubat ayında Blue Book 1947 olarak çıkacağı açıklandı. Blue Book serisi, orijinal kaynaklara dayanarak UFO karşılaşmalarının anlatıldığı bir seri.
  • Zack Kaplan ve Fico Ossio ikilisi, Succession ve John Wick öğelerini birleştirecekleri Kill All Immortals serisinin şubat ayında yayınlayacaklarını açıkladı. Hikâye, bin yıl önce Viking kaşifi Kızıl Erik ve dört yetişkin çocuğunun gizemli bir ölümsüzlük kaynağını keşfederek günümüzde güçlü bir bankacılık imparatorluğuna sahip esrarengiz milyarder bir aile olarak yaşanmalarını. Ancak Erik’in tek kızı Frey Asvald, ailesinin etkisinden kurtulmak istediğinde, onların doğaüstü sırlarını açığa çıkarmaya karar vermesinin işleneceğini bir hikâye olarak raflardaki yerini alacak.
  • Matt Kindt ve Dan McDaid ikilisi yeni serilerinin adını geçtiğimiz gün açıkladılar. Serinin isminin If You Find This I’m Already Dead olacağı açıklandı. Hikâyenin Robin adlı ünlü muhabirin, ABD Deniz Piyadeleri ile birlikte Terminus adı verilen düşman cep evrenine gönderildiği bir görevi anlatmaktadır. On dakika içinde tüm deniz piyadeleri yok olur ve Robin tek başına hayatta kalmak için mücadele etmek zorunda kalmasını konu alır. Serinin şubat ayında çıkacağı açıklandı.
  • Brian Bendis ve Alex Maleev, Scarlet‘in ardından aralık ayında Dark Horse‘tan çıkacak yeni çizgi roman serisi Masterpiece için yeniden bir araya geleceklerini açıkladır.

Dynamite Günlüğü

Dynamite banner 2 Resimli Mecmua Günlükleri #11 - NYCC Günlüğü
Resimli Mecmua Günlükleri - NYCC Günlüğü
  • Garth Ennis, şubat ayında çıkacağı açıklanan yeni James Bond serisinin yazarı olduğunu serinin çizer koltuğundaysa Rapha Lobosco yer alacağını açıkladı.
  • Dynamite, Adriano Barone, Luca Blengino ve David Goy tarafından yazılan ve Alberto Locatelli tarafından çizilen yeni bir çizgi roman olan Overruled serisini duyurdu. Serinin Suits ve The Boys öğelerini birleştiren ve üzerine biraz Civil War hikâyesinden parçalar serpiştirilmiş bir seri olduğu açıkladı serinin 2024 yılının başlarında çıkacağı belirtildi.
  • Dynamite, Şubat 2024’te Moon Knight‘tan Declan Shalvey ve Drew Moss‘un yer alacağı yeni ThunderCats serisini duyurdu. Serinin, karakterin ilk yıllarını ele alacağı ve şubat ayında çıkacağı açıklandı. Bununla birlikte, The Flintstones, The Powerpuff Girls, Space Ghost, Jonny Quest, The Wizard of Oz ve We Bare Bears karakterlerinin yeni maceralarının da Dynamite çatısı altında çıkacağı açıklandı.
  • Greg Weisman, 2024 yılı için Pasquale Qualano tarafından çizileceği açıklanan yeni Gargoyles serisi Gargoyles Quest serisinin yazarlığını yapacağını açıkladı.

Diğer Bağımsızlar Günlüğü

  • Titan Comics, Dark Souls evreninde geçeceği açıklanan ve 2024 yılında çıkış yapacak tek sayılık The Willow King sayısını duyurdu. Yine aynı şirket ocak ayında, Zack Snyder’ın Rebel Moon evreninde geçeceği açıklanan Rebel Moon: House Of The Bloodaxe mini serisini çıkaracağını açıkladı.
  • IDW, Canto karakterinin haklarının Dark Horse‘a geçtiği duyurdu.
  • Başlangıçta dijital olarak siyah beyaz yayınlanan Deer Editor, Mad Cave Studios etiketi altında renklendirilmiş şekilde, ocak ayında okuyucuyla buluşacağı açıklandı. Serinin, gerçeği arayan araştırmacı gazeteci geyik Bucky’in maceralarını konu alıyor.
  • Grant Morrison, Brian Michael Bendis’in bulunduğu ekip, Writer’s Guild of America’yı desteklemek için katkıda bulundukları çizgi romana ulaşmak ve katkıda bulunmak isterseniz sizleri şuraya alabiliriz.

Bu son haberle birlikte bir Resimli Mecmua Günlükleri (RMG)’nin sonu gelmiş bulunmaktayız. Bir sonraki Resimli Mecmua Günlüklerinde görüşmek dileğiyle! Diğer çizgi roman içeriklerimize ulaşmak isterseniz buraya, bizi Twitter’dan takip etmek isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu