Liste

2021 Netflix Filmleri – Kasım ve Aralık Aylarından Seçmeler

2021 yılının son aylarına girmiş bulunmaktayız. Hem yeni filmlerin hem de film festivallerinin de etkisini hissettiğimiz şu zamanlarda ödül sezonu yaklaşıyor. Bu nedenle stüdyoların ve dijital yayın platformlarının sene boyunca sakladığı ağır toplar da yavaş yavaş izleyiciyle buluşmaya başlıyor. Ben de bu nedenle sizler için Netflix’in Kasım ve Aralık ayında yayınlayacağı filmler arasında merakla beklediğim işlerin yer aldığı bir 2021 Netflix Filmleri listesi hazırladım. Hadi, lafı daha fazla uzatmadan filmlere geçelim.

Kasım Ayı Netflix Filmlerinden Seçmeler

The Harder They Fall

Yönetmen: Jeymes Samuel

Yayın Tarihi: 3 Kasım

Konusu: Düşmanı Rufus Buck’ın (Idris Elba) hapisten çıktığını öğrenen kanun kaçağı Nat Love (Jonathan Majors) ondan intikam almak için çetesini tekrar bir araya toplar.

Neden meraklıyız? The Harder They Fall, The Bullitts sahne ismiyle tanınan şarkıcı-şarkı yazarı Jeymes Samuel’in ikinci uzun metraj filmi. Samuel; filmde Idris Elba, Zazie Beetz, Regina King, Jonathan Majors ve LaKeith Stanfield gibi ünlü isimler ile çalıştı. Film nasıl olur bilinmez ancak şu ana kadar yayınlanan tanıtım fragmanları ve görseller filmin en azından prodüksiyonu konusunda oldukça iyi vaadlerde bulunuyor.

2021 Netflix Filmleri The Harder They Fall
The Harder They Fall – 2021 Netflix Filmleri

Siyah Beyaz (Passing)

Yönetmen: Rebecca Hall

Yayın Tarihi: 10 Kasım

Nella Larsen’in aynı adlı romanından uyarlanan film, 1929 New York’unda beyaz insanlar gibi yaşama şansına sahip iki siyahi kadını ele alıyor.

Neden heyecanlıyız? İlk akla gelen nedenler arasında filmin başrol oyuncuları Ruth Negga ve Tessa Thompson yer alıyor. Film, aynı zamanda Prestige ve Vicky Cristina Barcelona gibi filmler ile tanınan Rebecca Hall’un ilk uzun metraj filmi. Sundance Film Festivali’nde gösterilen ve oldukça olumlu eleştiriler alan film, Netflix tarafından satın alındı ve 10 Kasım 2021 tarihinde seyirciyle buluşuyor.

2021 Netflix Filmleri Siyah Beyaz (Passing)
Siyah Beyaz (Passing) – 2021 Netflix Filmleri

tick, tick…BOOM!

Yönetmen: Lin-Manuel Miranda

Yayın Tarihi: 19 Kasım

Konusu: 30. yaş gününe ramak kala; genç ve ümit vadeden, tiyatro oyunları için parçalar besteleyen Jonathan Larson’ın (Andrew Garfield) hayatı sevgi, dostluk ve New York’ta sanatçı olarak yaşamanın baskıları arasında seyrediyor.

Neden meraklıyız? Film, Andrew Garfield’ı bir müzikalde seyredecek olmamızın yanı sıra kadrosunda hem Broadway hem de meşhur High School Musical serisiyle bir nesile müzikalleri tanıtan isimlerden biri olan Vanessa Hudgens’a da yer veriyor. Hamilton gibi fenomene dönüşen bir Broadway müzikalinin yaratıcısı ve başrolü olan Lin-Manuel Miranda’nın da ilk uzun metraj deneyimi olma özelliği taşıyor.

2021 Netflix Filmleri tick, tick...BOOM!
tick, tick…BOOM! – 2021 Netflix Filmleri

Aralık Ayı Netflix Filmlerinden Seçmeler

The Power of the Dog

Yönetmen: Jane Campion

Yayın Tarihi: 1 Aralık

Konusu: Baskıcı ve karizmatik bir çiftlik sahibi (Benedict Cumberbatch) erkek kardeşinin (Jesse Plemons) eve getirdiği yeni eşine (Kirsten Dunst) ve kadının oğluna (Kodi Smit-McPhee) yapmadığını bırakmaz.

Neden meraklıyız? Venedik Film Festivali’nde gösterimleri gerçekleşen film, çoğunluk itibariyle iyi eleştiriler aldı. Jane Campion’un uzun bir sürenin ardından çektiği filmde Cumberbatch, Plemons ve Dunst’ın performansları merak uyandırıyor.

Filmin Türkçe altyazılı tanıtım fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

2021 Netflix Filmleri The Power of the Dog
The Power of the Dog – 2021 Netflix Filmleri

Tanrının Eli (The Hand of God)

Yönetmen: Paolo Sorrentino

Yayın Tarihi: 15 Aralık

Konusu: 1980’lerin Napoli’sinde hayatını sürdüren bir gencin ailesi ve renkli hayatı, şok edici bir futbol yıldızının ortaya çıkışı ve beklenmedik bir kaza ile değişecektir.

Neden meraklıyız? The Great Beauty ve Youth gibi filmlerin yanında The Young Pope ve The New Pope dizileri ile de adından söz ettiren Paolo Sorrentino, en kişisel işlerinden birini seyirciyle buluşturuyor. Sorrentino’nun kader, aile, spor, sinema gibi konulara değindiği film; Venedik Film Festivali’nde en olumlu geri dönüşler alan yapımlar arasında.

2021 Netflix Filmleri Tanrının Eli (The Hand of God)
Tanrının Eli (The Hand of God) – 2021 Netflix Filmleri

Don’t Look Up

Yönetmen: Adam McKay

Yayın Tarihi: 24 Aralık

Konusu: Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence’ın canlandırdığı iki düşük rütbeli astronot, dünyaya yaklaşmakta olan ve gezegeni yok edebilecek güce sahip bir kuyruklu yıldız konusunda insanlığı uyarma niyetiyle küresel bir basın turuna adım atar.

Neden meraklıyız? Adam McKay, bilim kurgu soslu kara komedisi Don’t Look Up’ın yazar, yapımcı ve yönetmenliğini üstleniyor. Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Ron Perlman, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Scott Mescudi, Cate Blanchett, ve Meryl Streep gibi isimler de filmin ansambl oyuncu kadrosunda yer alan isimler arasında. Yönetmen McKay’in filmografisi ise yazar rolünü üstlendiği Anchorman, Ant-Man ve The Big Short gibi filmlerden oluşuyor.

Filmin Türkçe altyazılı tanıtım fragmanına buradan ulaşabilirsiniz.

2021 Netflix Filmleri Don't Look Up
Don’t Look Up – 2021 Netflix Filmleri

Sinema, dizi ve oyun haberlerini aktardığımız Twitter hesabımıza buradan, film ve mini dizi incelemelerimizi paylaştığımız Letterboxd hesabımıza ise buradan ulaşabilirsiniz. Sitemizdeki diğer listelere göz atmak isterseniz de buraya tıklayabilirsiniz.

Yiğit

Yazar/editör.

Düşüncelerini bizimle paylaş! ✍️

Başa dön tuşu